Pure & Original©
bij Westerbroek

originele kalkverf

Authentiek in uitstraling en op traditionele wijze gemaakt; de kalkverf van Pure & Original is een 100 procent natuurlijke minerale, echte kalkverf die is samengesteld uit zuivere, gebluste kalk en natuurlijke pigmenten. De uitstraling wordt bepaald door de wijze waarop u de verf aanbrengt. Kalkverf kan worden aangebracht op (kalk)pleister, cementpleister of op een andere minerale ondergrond. De kalkverf van Pure & Original is een natuurlijke minerale kalkverf samengesteld uit zuivere, gebluste kalk en natuurlijke pigmenten.

Classico Krijtverf

Classico krijtverf is rechtstreeks aan te brengen zonder een primer. Brengt u de krijtverf aan op een nieuwe ondergrond, breng dan eerst een laag WallFix aan tegen het sterke zuigen. U kunt krijtverf eenvoudig aanbrengen op stuck- en pleisterwerk, baksteen, behang en aluminium. Houtwerk, meubels, cement en beton. Tijdens het aanbrengen moet u wel opletten voor water of heet vet dat op de wand kan spatten. We raden dan ook aan uw achterwand met de Pure & Original sealer te verzegelen. De krijtverf is goed met reinigingsmiddelen schoon te maken.

Classico krijtverf heeft een zeer hoge dekking, is ademend en er treedt geen vergeling op. Deze krijtverf is verkrijgbaar in 120 kleuren. 

Pure & Original heeft ook een matte krijtverf op waterbasis in de collectie. Deze krijtverf is gemaakt met natuurlijke pigmenten. De matte poederachtige uitstraling van de verf wordt veroorzaakt door de verf. De samenstelling van deze krijtverf met de natuurlijke pigmenten geeft een diepe
​​​​​​​en intense kleur. 

binnen en buiten

Alle verven binnen deze verflijn zijn geschikt voor het binnen en buitenwerk. De verf is uitstekend toepasbaar op hout, mdf, muren, radiatoren, pvc en metaal. 

 U heeft de keuze uit 3 soorten verf     Waterbased  -  een zeer matte lak. Qua matheid bijna gelijk met de Classico krijtverf   /   Oilbased Eggshell  -  een lak met een lichte glans   /   Oilbased Gloss  -  een hoogglans lak

De Traditional Paint Waterbasis is een kwalitatief zeer goede verf en wat betreft krasvatheid bijna gelijk met de vloerverf. Door zijn matheid krijgt de verf een exclusieve uitstraling, is ademend en zeer goed te reinigen. Deze verf kan ook op pleisterwerk worden toegepast, zoals in de badkamer. Zelfs een grondverf is bij het gebruik van de Traditional Paint Waterbasis eigenlijk niet nodig, alleen in het geval als de verf op een onbehandelde ondergrond wordt aangebracht. Dan kunt u de OmniPrim als grondverf gebruiken. De verf heeft een hoge dekkingskracht, waardoor doorgaans twee lagen voldoende zijn.

 Vloerverf   Pure & Original heeft twee soorten vloerverf in de collectie, voor op beton en op hout. De Floor Paint Hydro 2k vloerverf & betonverf is een vloerverf voor binnen en buiten. De Floor Paint Regular is een vloerverf uitstekend geschikt voor huishoudelijk gebruik binnen.

 sealers   Kalkverf en in mindere mate ook krijtverf geven vlekken wanneer zeepresten, water, of andere vloeibare stoffen in aanraking komen met de verf. Om dit te voorkomen hebben wij twee Sealers. De sealers zijn verkrijgbaar in mat of zijdeglans.

 wallprimm & wallfix   Kalkverf heeft een minerale ondergrond nodig. Nieuw stucwerk heeft die ondergrond, maar als een muur al geschilderd is, is een basis van WallPrim aan te brengen. Voor nieuw stucwerk is het raadzaam om laag WallFix aan te brengen. Deze fixatie is eenvoudig te verwerken.

blijf op de hoogte! volg ons op